Hajunpoistoratkaisut jäteveden käsittelyyn

Jäteveden käsittelyssä syntyvät hajuhaitat on mahdollista poistaa kustannustehokkaalla ja varmalla menetelmällä. Etoiles toimittaa sekä valmiita että räätälöityjä ratkaisuja jätevesiverkoston, pumppaamoiden ja puhdistamoiden hajunpoistoon. OdourMikko aktiivihiilisuodatin on kehitetty yhdessä asiakkaiden kanssa. Hajunpoiston tehokkuutta voidaan tarvittaessa parantaa yhdistelemällä eri menetelmiä.

Siirtoviemärit on tuonut hajuongelman, kun jätevettä siirretään pitkiä matkoja. Jäteveden ollessa hapettumassa tilassa yli 2 tuntia, siihen alkaa muodostua rikkivetyä (H2S). Siitä aiheutuu häiritsevää hajua ympäristöön, joka tunnistetaan ”mädäntyneen kananmunan hajuna”.

Rikkivety syövyttää lisäksi jätevesiverkostoa ja pumppaamoiden rakenteita, siksi niiden on hyvä antaa tuulettua. Asutuksen lähellä ja julkisilla paikoilla hajun voi suodattaa pois esim. vapaasti hengittävällä tai puheltimella varustetulla aktiivihiilisuodattimella.

Hajun tunnistaminen ja hajunpoiston hyödyt

Jätevesiverkostoissa esiintyy useita kaasuyhdisteitä. Tunnettavin niistä on rikkivety, joka on aistittavissa jo 0.005 ppm pitoisuudella. Sen ominaistuoksu on ”mädäntynyt kananmuna”. Pitoisuuden noustessa yli 500 ppm, se voi olla jo yksistään tappava pidempään altistuessa.

Hajunpoiston edut:

Asentamalla kohteeseen puhaltimella varustettu aktiivihiilisuodatin, ylimääräiset päivystyskäynnit ovat harventuneet ja rakenteiden kostoikä on pidentynyt kaasujen aiheuttaman korroosio vähentyessä.

Esimerkkikohteita:

– Jätevesipumppaamot
– Purkukaivojen -ja jätevesiverkoston tuuletukset
– Kiinteistöjen katolle sijoitetut tuuletusputket
– Septitankin tuuletus

Jätevesivedenpuhdistamoilla ratkaisuja on asennettavissa osaksi ilmanvaihtoa ja kohdepoistoihin esim. linkojen, lietelavojen, siilojen ja altaiden hajunpoistoon.

Suodattamalla haiseva ilma kohteista, on estetty häiritsevän hajun leviäminen ympäristöön ja samalla taattu työntekijöille miellyttävämpi työympäristö. Lisäksi korroosion vaikutus on vähentynyt huomattavasti. Nykyään puhdistamoilla on vaatimukset hajupäästöistä ympäristöluvassa. Ratkaisuillamme päästään näiden ehtojen alle.

Huippuluokan osaamisella tarjoamme hajunpoistoa luotettavasti ja kustannustehokkaasti.

Otathan yhteyttä, haluamme auttaa!

Soita meille +358 400 779 515