Hajunpoistoratkaisut jätteidenkäsittelyyn

Jätepuristimen, jätehuoneen, jätteenkäsittely- ja kompostointilaitoksen hajunpoisto ongelma on ratkaistavissa OudourMikko aktiivihiilisuodattimella, joka on kehitetty pitkän kokemuksen pohjalta ilmamäärälle 1-200 000 mᵌ/h.

Aiemmin laitokset on rakennettu kauas asutuksesta. Tilanne on muuttunut vuosien saatossa siten, että asutus on tullut lähemmäksi laitoksia. Ympäristö ja viranomaiset ovat luoneet paineen hajun vähentämiseksi.

Myös jätteenkierrätys on lisääntynyt ja jätteitä voidaan joutua varastoimaan pitkiäkin aikoja. Tyypillisin syntyvä haju varastoinnissa on ammoniakki, jonka tunnistaa ”virtsan ja mädäntyneen kalan omaisesta hajusta”.

Jätepuristimet ovat sijoitettu usein kellareihin ja lähelle kiinteistöjä. Varsikin biojäte tuottaa hajua ja lämpimässä ilmassa. Ongelma saadaan poistettua aktiivihiilisuodattimella, joka sitoo hyvin hajua itseensä. Kohteisiin on asennettu pääsääntöisesti puhaltimella ja säätimellä varustettu ratkaisu, jotta umpinaisiin säiliöihin saadaan luotua pieni alipaine hajukaasujen hallittuun poistamiseen.

Samalla ympäristölupien vaatimukset on saavutettu ja kaasujen aiheuttama korroosio on vähentynyt kohteissa pidentäen laitteiden käyttöikää huomattavasti.

Esimerkkikohteita:

– Jätehuoneiden ilmankäsittely kerrostalojen ja liiketilojen kellareissa
– Kauppojen pihoilla tai niiden yhteydessä sijaitsevat jätepuristimet
– Jätteenkäsittely- ja kompostointilaitosten ilmankäsittelyyn sijoitetut ratkaisut.

Huippuluokan osaamisella tarjoamme hajunpoistoa luotettavasti ja kustannustehokkaasti.

Otathan yhteyttä, haluamme auttaa!

Soita meille +358 400 779 515